
Jadłospis dwutygodniowy
Data | Opis serwowanych dań |
Poniedziałek 14-04-2025 | I Danie: Zupa grochówka z kiełbasą i ziemniakami /p.1,5,7,9/, pieczywo mieszane /p.1,6/, napój z cytryny i miodu. |
Wtorek 15-04-2025 | I Danie: Rosół z lanym ciastem /p.1,2,5/ II Danie: Kotlety szarpane /p.1,2,4/, sałatka grecka z sałaty, pomidora, ogórka i rzodkiewki, ziemniaki gotowane /p.4/, kompot owocowy. |
Środa 16-04-2025 | I Danie: Zupa ziemniaczana z koperkiem /p.1,5/ II Danie: Makaron z sosem mięsno-pomidorowym /p.1,2/, kompot owocowy. |
Czwartek 17-04-2025 | Przerwa świąteczna |
Piątek 18-04-2025 | Przerwa świąteczna |
Poniedziałek 21-04-2025 | Przerwa świąteczna |
Wtorek 22-04-2025 | Przerwa świąteczna |
Środa 23-04-2025 | I Danie: Krupnik z kaszą jęczmienną /p.1,5/ II Danie: Jajko sadzone /p.2/, warzywa z patelni /p.5/, ziemniaki gotowane /p.4/, napój z cytryny i miodu. |
Czwartek 24-04-2025 | I Danie: Rosół z ryżem /p.1,5/ II Danie: Udziec z kurczaka /p.1/, sałata lodowa ze śmietaną i prażonym słonecznikiem /p.4/, ziemniaki gotowane /p. 4/, kompot owocowy. |
Piątek 25-04-2025 | I Danie: Zupa z ciecierzycy z ziemniakami /p.1,4,5/ II Danie: Kasza manna na mleku z masłem cukrem i cynamonem /p.1,4/, napój z cytryny i miodu. |
Legenda – alergeny występujące w posiłkach:
- Zboża zawierające gluten;
- Jaja i produkty pochodne;
- Ryby i produkty pochodne;
- Mleko i produkty pochodne;
- Seler i produkty pochodne;
- Nasiona sezamu i produkty pochodne;
- Soja i produkty pochodne;
- Dwutlenek siarki i siarczany;
- Gorczyca.
