
Jadłospis dwutygodniowy
| Data | Menu z uwzględnieniem alergenów w posiłku /wg legendy pod tabelą/ |
|---|---|
| Poniedziałek 10-11-2025 | I Danie: II Danie: |
| Wtorek 11-11-2025 | I Danie: II Danie: |
| Środa 12-11-2025 | I Danie: Fasolka po bretońsku z kiełbaską /p. 5,7,9/, pieczywo mieszane /p.1,6/ kompot owocowy. |
| Czwartek 13-11-2025 | I Danie: Rosół z makaronem /p.1,2,5/ II Danie: Pulpety drobiowe w sosie koperkowym /p.1, 2/ surówka z marchewki i jabłka, ziemniaki gotowane /p.4/, kompot owocowy. |
| Piątek 14-11-2025 | I Danie: Żurek śląski z ziemniakami /p. 1,4,5,7/ II Danie: Ryż na mleku z masłem, cukrem i cynamonem /p.1,4,5/ napój z cytryny i miodu. |
| Poniedziałek 17-11-2025 | I Danie: Zupa z ciecierzycy z ziemniakami /p.1,4,5/ II Danie: Makaron penne ze szpinakiem /p.1,2,4/ kompot owocowy. |
| Wtorek 18-11-2025 | I Danie: Rosół z kaszą manną i brokułami /p.1,5/ II Danie: Sznycel z indyka w sosie własnym /p.1/ sałatka z białej kapusty, ziemniaki gotowane /4/, kompot owocowy. |
| Środa 19-11-2025 | I Danie: Zupa pomidorowa z ryżem /p.1/ II Danie: Pieczeń w sosie własnym /p,1/ sałatka z buraków, kasza jęczmienna /p.1/, kompot owocowy. |
| Czwartek 20-11-2025 | I Danie: Krem z dyni z grzankami/p.1 4,5/ II Danie: Zapiekanka ziemniaczana z mięsem mielonym /p.1,4/ kompot owocowy. |
| Piątek 21-11-2025 | I Danie: Zupa pieczarkowa /p.1,4,5/ II Danie: Bułka drożdżowa z jabłkiem i kruszonką /p.1,2,4/ napój z cytryny i miodu. |
Legenda – alergeny występujące w posiłkach:
- Zboża zawierające gluten;
- Jaja i produkty pochodne;
- Ryby i produkty pochodne;
- Mleko i produkty pochodne;
- Seler i produkty pochodne;
- Nasiona sezamu i produkty pochodne;
- Soja i produkty pochodne;
- Dwutlenek siarki i siarczany;
- Gorczyca.
