STRONA GŁÓWNA     KONTAKT     INFORMATOR O SZKOLE     STOWARZYSZENIE "RAZEM"     NASZ PATRON

 

MENU

Ø  Historia szkoły
Ø  Misja szkoły
Ø  Szkoła podstawowa
Ø  Gimnazjum
Ø  Szkoła zawodowa
Ø  Szkoła PDP 
Ø  Pielgrzymowice
Ø  Pracownicy
Ø  Biofeedback
Ø  Słoneczny Tydzień
Ø  Gazetka szkolna
Ø  Samorządy
Ø  Prace uczniów
Ø  Sukcesy uczniów
Ø  Programy szkolne

Ø  Szkoła w Unii

DOKUMENTY SZKOLNE

Ø  Statut
Ø  WSO
Ø  Inne

LINKI

Ø MEN
Ø  KO Katowice
Ø  OKE Jaworzno
Ø  WOM Katowice 
Ø  Pszczyna 

Kucharze rodzicom

 

 W dniach 19 i 29 listopada 2013r. dla rodziców uczniów klasy pierwszej           i drugiej zawodowej, kształcących się w zawodach kucharz i kucharz małej gastronomii, odbyły się zajęcia otwarte. Rodzice mieli możliwość poznać elementy programu kształcenia zawodowego, stosowane formy i metody pracy, obserwowania swoich pociech podczas wykonywania zadań praktycznych, ich funkcjonowania na tle grupy a także ocenić ich wiadomości   i umiejętności. Uczniowie bardzo chętnie  uczestniczą w takich zajęciach, wykazują się swymi umiejętnościami zawodowymi  także w zakresie  przestrzegania zasad bezpieczeństwa  i higieny pracy.  W tym  roku szkolnym klasa pierwsza zawodowa sporządziła w trakcie zajęć  zapiekankę mięsno-warzywną . Klasa druga:  boeuf Strogonow z półfrancuskimi kluseczkami, kulebiak z kapustą i mięsem, półfrancuskie ciasteczka z serem nadziewane marmoladą oraz truskawkowy  mus. Po przygotowaniu potraw i przekąsek młodzież popisywała się serwowaniem potraw swoim rodzicom. Zajęcia przebiegały w bardzo miłej i sympatycznej atmosferze.                

                                                                                       Janina Niebudek