W dniach 19 i 29
listopada 2013r. dla rodziców uczniów klasy pierwszej i drugiej zawodowej,
kształcących się w zawodach kucharz i kucharz małej gastronomii, odbyły się
zajęcia otwarte. Rodzice mieli możliwość poznać elementy programu
kształcenia zawodowego, stosowane formy i metody pracy, obserwowania swoich
pociech podczas wykonywania zadań praktycznych, ich funkcjonowania na tle
grupy a także ocenić ich wiadomości i umiejętności. Uczniowie bardzo
chętnie uczestniczą w takich zajęciach, wykazują się swymi umiejętnościami
zawodowymi także w zakresie przestrzegania zasad bezpieczeństwa i higieny
pracy. W tym roku szkolnym klasa pierwsza
zawodowa sporządziła w trakcie zajęć zapiekankę mięsno-warzywną . Klasa
druga: boeuf
Strogonow z półfrancuskimi kluseczkami,
kulebiak z kapustą i mięsem, półfrancuskie ciasteczka z serem nadziewane
marmoladą oraz truskawkowy mus. Po przygotowaniu potraw i przekąsek
młodzież popisywała się serwowaniem potraw swoim rodzicom. Zajęcia
przebiegały w bardzo miłej i sympatycznej atmosferze.
Janina
Niebudek |