05.01.2022r. - VI Wojewódzki Konkurs Kulinarny „Smacznie, zdrowo, kolorowo…”

 

Konkurs Kulinarny „Smacznie, zdrowo, kolorowo…" zorganizowany był dla uczniów Szkół Przysposabiających do Pracy. 

Tematem tegorocznego konkursu kulinarnego było danie obiadowe: kluski śląskie, sos pieczarkowy, warzywa. Udział wzięła w nim  klasa 1,2,3 PPa. 

Kluski śląskie przygotowała Karolina Świętochowska, sos pieczarkowy zrobił Mateusz Janik, naszą ulubioną sałatkę z kapusty pekińskiej, prażonego słonecznika i kukurydzy przygotował Dominik Skrobol. 

Uczniowie, mimo iż zadanie do wykonania przez trzyosobowy zespół reprezentujący szkołę było trudne, poradzili sobie bardzo dobrze. Nagrodę Organizatora zdobyła nasza szkoła - Zespół Szkół Nr 3 Specjalnych im. J. Korczaka w Pszczynie. Wyróżnienie osobiste otrzymała: Świętochowska Karolina. 

Gratulujemy!

Pracę uczniów można obejrzeć pod linkiem: 
https://www.youtube.com/watch?v=UshzQv_NI90&t=88s