Konkurs Kulinarny „Smacznie, zdrowo, kolorowo…" zorganizowany był dla uczniów Szkół Przysposabiających do Pracy.
Tematem tegorocznego konkursu kulinarnego było danie obiadowe: kluski śląskie, sos pieczarkowy, warzywa. Udział wzięła w nim klasa 1,2,3 PPa.
Kluski śląskie przygotowała Karolina Świętochowska, sos pieczarkowy zrobił Mateusz Janik, naszą ulubioną sałatkę z kapusty pekińskiej, prażonego słonecznika i kukurydzy przygotował Dominik Skrobol.
Uczniowie, mimo iż zadanie do wykonania przez trzyosobowy zespół reprezentujący szkołę było trudne, poradzili sobie bardzo dobrze. Nagrodę Organizatora zdobyła nasza szkoła - Zespół Szkół Nr 3 Specjalnych im. J. Korczaka w Pszczynie. Wyróżnienie osobiste otrzymała: Świętochowska Karolina.
Gratulujemy!
Pracę uczniów można obejrzeć pod linkiem: https://www.youtube.com/watch?v=UshzQv_NI90&t=88s